Carpe Diem

Itt a FlatBand legújabb dala

Új dallal és szövegvideóval jelentkezik a FlatBand. A korábbi angol nyelvű szerzemények után ezúttal magyarul szólal meg a csapat, a most bemutatott, a bevándorlás kérdését is feszegető Carpe Diem pedig már az ősszel megjelenő nagylemezük előfutára.

A FlatBand tagjai szemtelenül fiatalok, mégis már olyan zenekarok előtt léptek fel, mint a Hacktivist, az Enter Shikari, a Great Collapse, turnéztak a Grenma és az Our Youth társaságában, és már szinte az összes jelentős budapesti klub színpadán játszottak, az A38-tól kezdve a Dürer Kerten és a Barba Negrán és a Barba Negra Tracken át egészen a Budapest Parkig. A tagok 2009 óta játszanak együtt, elektronikával vegyített post-hardcore zenéjüket eddig két EP-n hallani. Dalaikkal a környezetvédelem fontosságára, a tudatos életmódra és az állatok jogaira szeretnék felhívni a figyelmet. Jelenleg első nagylemezükön dolgoznak, melyen ezúttal magyar nyelvű dalok is lesznek, az albumot felvezető Carpe Diem pedig most debütál egy szövegvideóval.

A Carpe Diem a bevándorlási hullámra reagál, a zenekar szerint, ha két szóban kellene összefoglalni a számot, az lenne, hogy segítsünk egymásnak:

„Igazából nem mondunk x-et vagy y-t, csak azt, amit eddig is állítottunk, hogy az emberi jogok mellett ki kell állni. Az életben mind bevándorlók vagyunk – szerintem ez a sor jellemzi legjobban a számunkat, ez nem áll semmilyen nézet mögé, csak szerintem ez az igazság. Mi is születhettünk volna bárhová. A szám mindenkinek feltesz egy kérdést, az emberek pedig majd gondolkodjanak el rajta. Szerintem a művészet az, hogy reagálj a környezetedre” – foglalja össze a dal üzenetét Solymár Mátyás, a csapat énekes-basszusgitárosa.

 

A képanyagot a Barba Negrában tartott Lemmy emlékesten és a Kuplungban vették fel, ahol a FlatBand a Nova Prospect társaságában lépett fel, aminek az énekesnője, Besnyő Gabriella a Carpe Diemben is vokálozik. A videót Szappanos Ádám és Wágner Gábor, a feliratot Kerekes Tibor és Solymár Mátyás készítette.

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta. 

Forrás: langologitarok.blog.hu

2016.05.14