Falusi színek

A Fitos Dezső társulat vendégelőadása Győrben

Május 20-án (pénteken) 19 órakor a Vaskakas Művészet Központban (Győr, Czuczor Gergely u. 17.) Falusi színek címmel a Fitos Dezső társulat vendégelőadását láthatják. Zeneszerző: Szabó Dániel. Rendező-koreográfus: Kocsis Enikő és Fitos Dezső. Zenél: a Bazseva zenekar. Az előadás időtartama 75 perc. 

A Falusi színek, mely a 2013-ban Washingtonban bemutatott nagy sikerű A magyar falu című táncprodukció folytatása, újra visszanyúl a tiszta forráshoz. A Fitos Dezső Társulat legfontosabb kihívása és feladata a hagyományt őrizni és egyéni ízzel bemutatva színházi élménnyé emelni a ma emberének. A táncszínházi előadás a ki vagyok én, kik voltak az elődeink, hogy éltek, miben hittek kérdésekre keresi kíváncsian a választ.
A Kárpát- medence kulturális sokszínűsége, melynek kimeríthetetlen a folklórkincse; a dalokban, zenékben és táncokban őrzi azt az ősi tudást és erőt, ami régről jön, és ott van mindnyájunkban. A előadás változatos és színes világot mutat be a városlakóknak; megelevenítve az élet rendjét, mely évszakról évszakra, napról napra, percről percre diktálja a tennivalókat.

Jegyek személyesen a Vaskakas Művészeti Központ jegypénztárában, valamint online vásárolhatóak. Jegyár: 2500 Ft/fő.

2016.05.11