Madách 150

Pályázati kiállítás a Napóleon-házban

Október 22-én, szerdán 16 órakor nyílik Madách Imre főműve, Az ember tragédiája illusztrálására a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum által kiírt pályázat ünnepélyes eredményhirdetéssel egybekötött kiállítása a Napóleon-házban (9021 Győr, Király utca 4.). A kiállítás november 23-ig látogatható.

A megnyitón köszöntőt mond Grászli Bernadett, a múzeum igazgatója, a tárlatot Schererné Csécs Teréz könyvtáros, megyei MOKK-koordinátor és Kácsor Zoltán muzeológus nyitják meg. A megnyitó ünnepélyes eredményhirdetéssel egybekötött, melyen átadásra kerülnek a „Madách 150” pályázat zsűri által legjobbnak ítélt alkotásaiért járó díjak is.

A pályázaton résztvevők köre két kategóriából tevődött össze: professzionális képzőművészek és a művészeti felsőoktatás hallgatóinak munkáit várták az intézmény pályázatára. A megadott határidőig 36 alkotó több, mint 120 alkotása érkezett be, majd került a zsűri elé. Az öttagú bírálóbizottság 20 alkotó műveit javasolta kiállításra, majd ezután a díjazott alkotásokról is döntött.

A kiállítás november 23-ig tekinthető meg, hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között.

2014.10.16