Vissza a jövő dzsungelébe

Bemutatják Sopronban Dés Lászlóék musicaljét

„A jövőben játszódik A dzsungel könyve című musical, miközben megőrizzük a történet mesejellegét és az állatfigurák jellemét” – mondta a mű olvasópróbáján Pataki András rendező, aki a Soproni Petőfi Színházban állítja színpadra Dés László, Geszti Péter és Békés Pál musicaljét. A darab premierje június 24-én lesz a fertőrákosi barlangszínházban. Balu szerepében Mikó István látható.

„Olyan előadást szeretnénk a közönségnek bemutatni, amely megőrzi a darab eddig ismert szórakoztató jellegét, tanulságait. Mondanivalójában szellemes, igényes és szakmai téttel bíró produkciót akarunk nyújtani. Ezért is helyeztem a jövőbe a történetet: 60-70 évvel járunk előre az időben, a soproni színház romjai között kel életre A dzsungel könyve Mauglival és az őt körülvevő állatfigurákkal. Feltűnnek az ismert szereplők: Balu, Sír Kán, Akela, , Csil, Bagira, s látványos táncok közepette elhangzanak a már slágerré vált dalok” – hangsúlyozta a rendező, aki a díszletvilágot is készítette.

A produkcióban az egész soproni társulat és a Sopron Balett minden tagja részt vesz. A dalok élőben hangzanak el, zenei alap segítségével, külső, élőben éneklő kórus részvételével. Mauglit Papp Attila, Balut Mikó István, Akelát Ács Tamás, Bagirát Szőcs Erika, Sír Kánt Molnár Anikó, Csil-t Savanyu Gergely, Ká-t Simon Andrea, Buldeót Horváth László, Tunát Szalai Dóra, a Főmajmot Sárdy Zoltán, az Alfarkast Szlúka Brigitta alakítja. Színpadra lép még Csernus Anita, Sasvári Krisztina, Szabó Barbara Szofia, Bolla Bence, Bolla Dániel, Füsi Zsolt, Rovó Péter és Szalai Ákos. A darab koreográfusa Szakál Attila, a jelmeztervező Húros Annamária, a korrepetitor Sárdy Barbara.

A musical nyáron hatszor látható a fertőrákosi barlangszínházban, egyszer Pápán, majd ősztől a soproni teátrumban gyermek- és ifjúsági bérletben, illetve bérletszünetes előadásként tekinthető meg.

Varga Róbert
Fotók: Torma Sándor
Soproni Petőfi Színház

2016.05.06