Testvérvárosi Hangverseny – soproni és kempteni zenészek muzsikáltak együtt


Nagy sikerű koncertet adott április 30-án, szombaton a soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar és az Orchesterverein Kempten a hűség városának Szent Imre templomában. Közel 70 zenész játszott együtt a hangversenyen, melyen romantikus nagyzenekari műveket, Reinecke Hárfaversenyét és Schumann Rajnai szimfóniáját adta elő közösen a két zenekar.

A zsúfolásig telt Szent Imre templomban a zenészeket Mary Ellen Kitchens dirigálta, aki 1991 óta vezeti az Orchesterverein Kemptent. A hangversenyen részt vett Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere, valamint az első hegedű szólam aktív zenészeként Kempten alpolgármestere, Sibylle Knott is. A közönséget Tóth Éva képviselő, a Jereván lakótelep részönkormányzat elnöke köszöntötte. A koncert szólistája Tatjana Mercedes von Sybel volt (fent a képen).

Ez volt a hatodik alkalom, hogy a két város zenekara együtt muzsikált: az 1987-ben kötött testvérvárosi szerződés óta folyamatos a kapcsolat Sopron és Kempten között, így egymás kiemelkedő kulturális és közéleti eseményein is részt vesznek a testvérvárosok. A Szent Imre templomban rendezett koncertet márciusban Kemptenben is megtartották. A kölcsönös vendéglátás apropóján mindkét város polgármestere kiemelte a civil kapcsolatok ápolásának fontosságát. A kempteni vendégek a próbák közötti szabadidejükben megtekintették a megújult Fertőrákosi Kőfejtőt és Barlangszínházat is, és soproni borokat is megkóstoltak.

Pro Kultúra Sopron

2016.05.03