Kép-kép-képregény! – Reggel, délben, este

Kiállítás észt, finn és magyar alkotók képregényeiből

Október 4-én nyílt kiállítás észt, finn és magyar alkotók képregényeiből a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótérben (Püspöki udvarbíróház, Apor Vilmos püspök tere 2.) Kép-kép-képregény! – Reggel, délben, este címmel.

A Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótér őszi időszakban látogatható kiállítása a képregények világába kalauzolja az érdeklődőket. Nagyon fontos műfaj ez, hiszen két különböző művészeti ág, az irodalom és a képzőművészet szoros együttműködése kell ahhoz, hogy egy-egy képregény az olvasók kezébe kerüljön.

A Kép-kép-képregény! – Reggel, délben, este címet kapott tárlat alapját Joonas Sildre észt képregényművész és Kalle Hakkola, a Finn Képregény Szövetség elnöke állította össze a két ország kortárs képregényeiből, amelyet Halmos Ádám, a Magyar Képregény Szövetség elnöke 7 magyar művész munkájával egészített ki. Ez volt a „Call it a day!” című kiállítás, amely a „reggel-délben-este-éjjel” tematikát feldolgozva, rendkívüli technikai sokszínűséggel mutatta be, mennyi minden történhet 24 óra leforgása alatt.

Ebből az anyagból kerültek kiválogatásra azok az alkotások, melyek a gyermekek számára figyelemfelkeltőek és érdekesek lehetnek. E művek interaktív játékokkal és rövid képregény-történettel kiegészülve alkotják a mostani győri kiállítást, amely november 30-ig tekinthető meg hétfő kivételével minden nap 10-18 óráig.

Fotók: Csendes Richárd

 

2014.10.16