Nyugdíjas alkotók V. kiállítása

Amatőr festők képei a megyei könyvtárban

Október 13-án nyílt meg a Nyugdíjas alkotók V. kiállítása a megyei könyvtár Központi Könyvtárának klubhelyiségében (Herman Ottó u. 22., földszint). A rendezvényre – melyet Simon Róbert Balázs alpolgármester nyitott meg Karsai Klára és László Attila közreműködésével – idén festményekkel lehetett pályázni, viszont a témát szabadon választhatták meg az alkotók. A tárlatra végül 12 amatőr festőtől érkeztek be művek.

Amikor elkezdtem nézegetni az alkotásokat, akaratlanul is méricskéltem őket: melyik tetszik jobban, melyik kevésbé. De hamarosan rájöttem, mind a 12 ember szerencsés, mert megadatott nekik, hogy a saját maguk eszközeivel, stílusával fejezhessék ki örömüket-bánatukat, amely a lelkükben zajlik. Nagy öröm az alkotónak, hogy kifestheti magából legbelsőbb gondolatait, másokkal megosztva elmesélhet egy történetet. Így szerez örömet a nézőnek, vagy gondolkodtatja el, új utakat nyitván mások lelkében. A kiállításon az alkotók, Benkő Istvánné, dr. Boros Istvánné Lázár Mária, Csomay Jánosné, Dulosy Rozália, Finta Zoltán, Igali Alfréd, Kecskés Attiláné Rózsa, Mojzer Mária Rákhel, Szabó András, Szabó Andrásné, Vargáné Gáncs Kornélia és Verebélyi Ágnes minden résztvevőnek nagy örömet okoztak, sőt egy-két kép végül még új gazdára is talált.

A megvalósult kiállítást szeretnénk megköszönni Bári Olgának, a Győr-Moson-Sopron Megyei Pannon Nyugdíjas Szövetség alelnökének, az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület elnökének és Miklósiné Bertalanfy Máriának, aki a Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai Főosztályának WHO koordinátora, hogy fáradhatatlanul, immár ötödik alkalommal szervezik meg a rendezvényt!

A Nyugdíjas alkotók V. kiállítása október 26-ig látogatható, hétköznapokon 9 és 15 óra között. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!
 

Pozsgai Krisztina
Fotók: Horváth Lászlóné Éva


2014.10.16