Rock, metal, Balaton 2016-ban is

Jön a Rockpart ’16

Az utóbbi idők egyik legdinamikusabban fejlődő fesztiválja vitán felül a RockPart, hiszen minden évben egyre komolyabb neveket hoznak el a szervezők a Balaton partjára, és a friss hírek szerint ez az idei június utolsó hétvégéjén sem lesz másként. Négy nemzetközi húzónevet már be is jelentett a fesztivál, a hajtás után megtudjátok, kikről van szó!

A RockPart ’16 egy különleges, nyárindító meghívóval állt a rock és metal szerelmesei elé. A most bejelentett fellépők hallatán újra érezhető, hogy zúzós, vegytiszta rock/metal programcsomagot kapunk az arcunkba idén nyáron. Mert igen, 2016-ban is 3 napon át tartó őrület lesz a Balaton partján, Balatonszemesen.

Hogy mi állt a meghívóban? Valahogy így kezdődött: „Kezdd velünk a nyarat egy 3 napon át tartó, kőkemény zúzással, hajnalig tartó pogóval és bulival…”. És valahogy így folytatódott: „A bandák, akik majd lázba hoznak, és a koncertek, amikre még a nyár végén is boldog nosztalgiával fogsz gondolni...". Most megtudhatjátok, kik az első sztárfellépők az idei fesztiválon!

  a kapcsolódó Youtube videó lejátszásaA kapcsolódó Youtube videó lejátszása.

Hatalmas show-val érkezik a metál zenei szcénában igazi különlegességnek számító finn Apocalyptica, hogy nálunk is „terjesszék az igét”. Amire bizton készülhetünk: gitárok helyett ugyanakkora elánnal zúzó csellisták, akiknek instrumentális dalaikra és keményebb heavy metal szerzeményeikre az egész fesztivál-hadsereg behódol majd.

 

Érkezik a folk metal svájci kiválósága, az Eluveitie is. Aki nem ismerné őket, nevüket egy ősi kifejezés ihlette, ’Én a helvéciai’ – a 2500 éves feliratot egy akkor élt gael véste fel egy agyagedényre. Ők is túllépnek a klasszikus metal hangszerelésen, hiszen tekerőlanttal, mandolával, uilleann dudával (jellegzetes ír duda) vagy éppen a gaitával (skót duda) színesítik dalaikat, amelyekkel élőben elementáris energiákat tudnak megmozgatni. A dallamos death metalt és a kelta népzenét ötvöző banda koncertje igazi csemege lesz.

 

Egy elképesztő hangterjedelemmel bíró énekes, Daniel Tompkins, kristálytiszta hangzás, lüktető gitár, dinamikus ritmus és ütemváltások – erre számíthatunk TesseracT-tól, a progresszív metál, a zenei kreativitás brit nagymestereitől, akik az Animals As Leaders-szel közös tavalyelőtti turnéjuk után ismét célba veszik Magyarországot.

 

A Gamma Ray szintén régi jó ismerős a hazai rockerek számára, hiszen ha valaki tudja, miről szól a germán power metal, az csakis a Helloweent alapító gitáros/énekes, Kai Hansen lehet. Ha valakiktől, akkor tőlük nem kevesebb az elvárásunk, mint a profi hangzás, a tempós, kemény, de egyben dallamos előadás. Ahogy meghalljuk Hansen egyedi hangját és sikolyait, és a zenekar remekbe szabott dalait, máris elkezdődik majd az igazi tombolás.

A külföldi nevek mellett a magyar zenekarokról se feledkezzünk meg, kezdjük a legnagyobbakkal. Magyarország legnépszerűbb rock bandája, a Tankcsapda 2015-ben érkezett meg a RockPart színpadára, és idén is megismétlik tavalyi fergeteges koncertjüket. A fesztivál történetében először lép fel a 30 éve indult, ma is az ország egyik legnépszerűbb heavy metal zenekarának számító Ossian. Paksi Endre és bandája is keményen oda fogja tenni magát a jubileum alkalmából.

Végül a legfontosabbak: „Összejövetelünkre várunk a magyar tenger partján, Balatonszemesen! Áldozz velünk a rock és metál Isteneinek június 23-25-ig! Kedvezményes bérleted már 9900 Ft-ért megveheted a rock paradicsomba! Légy az első 500 ember között, és kempingezz ingyen a fesztivál helyszínén, hogy egy percre se kelljen eltávolodni a bulitól”. Tudod már, hol találkozunk június utolsó hétvégéjén? Persze, hogy Balatonszemesen, a RockPart ’16-on! Ha még mindig nem ismernéd, a RockPart egy olyan fesztivál, ami után hazatérve már nem leszel ugyanaz az ember. Mert megváltoztat, felszabadít, új barátokkal és feledhetetlen élményekkel gazdagít. Ahogy a hőmérők higanyszála felszökik, úgy indul be a balatoni nyár, úgy indul be június utolsó hétvégéjén a RockPart ’16!

További információk a fesztivál honlapján és a Facebookon!

Forrás: langologitarok.blog.hu

2016.04.29