Kisalföld – Örök pillanat

Hangoskönyv bemutató a megyei könyvtárban

Április 22-én a megyei könyvtár központi épületének klubhelyiségében mutatta be a költészet napjára megjelentetett legújabb, sorrendben harmadik hangoskönyvét a Kisalföld napilap, Örök pillanat címmel. A Ghymes együttes frontembere díszvendégként érkezett a programra, ahol számos vers hangzott el a rendezvény folyamán.

A hangoskönyv bemutató különlegessége elsősorban nem abban rejlett, hogy a korongra került verseket élő előadásban is meghallgathatta a közönség, hanem abban, amelyről efféle válogatásalbumok esetében ritkábban esik szó: a versválasztásról, az előadók személyéről, a vershez vagy költőhöz fűződő élményeiről.

Az est díszvendége a Ghymes együttes közismert frontembere, Szarka Tamás költő, zenész volt, aki a lemezen nem zenészi, hanem költői és versmondói oldaláról mutatkozott be. Ő a CD-re is saját versét „mondta fel” Évszakok címmel.

A Kisalföld napilap sorrendben harmadik hangoskönyvét, az Örök pillanatot bemutató rendezvényen Gülch Csaba költő, szerkesztő moderátori tevékenysége mellett hallhattunk Weöres Sándor, Pilinszky János, Sulyok Vince, Sinka István, Kormos István és Szilágyi Domokos verseiből.

A meghívott vendégek, Fellegi Melinda zongoraművész, Répásiné Hajnal Csilla drámapedagógus, Takács László előadóművész, Popper Ferenc előadóművész, Madarász Zsuzsa versmondó, Szekeres Kriszta mozgóképíró előadásában képet kaphattunk a hangoskönyv koncepciójáról, Maszlay István színművész pedig – Szarka Tamáshoz hasonlóan – egy saját versével örvendeztette meg a közönséget.


F. Sipos Bea

 

2016.04.26