2078

25 éves a Gyakorlós Hét

Színes programok a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolában

A Széchenyi István Egyetem győri, Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolája az elmúlt héten 25. alkalommal rendezte meg hagyományőrző Gyakorlós Hetét. A program hétfőn szépíró és komplex ökoversennyel kezdődött, majd a második nap hagyományosan a diákoké volt.

A diákdiri vezetésével a diáktantestület vette át a tanárok szerepét, majd diákközgyűlést szerveztek. Kora este az Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének hangversenyén vehettek részt a diákok. A szerdai „Egészségnap” jegyében szerveztek egészségvetélkedőt, almahámozó versenyt, gyümölcs-szobor kiállítást és a mozgás népszerűsítése érdekében NETFIT mozgásos vetélkedőket. E nap színe az alma és a mozgás okozta pirospozsgás arcok miatt a piros volt. Éppen ezért ezen a napon mindenki piros ruhában jött iskolába, és megrendezték a „Ki a legpirosabb?” versenyt is. Egy flashmobon „élő” egészséges piros almát formáltak meg a diákok.

Csütörtökön Öveges Tehetségnapot tartottak, melynek fő programja a „Drama Games” megyei angol nyelvű vetélkedő volt, s bemutatták az Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola Tehetségműhelyeinek foglalkozásait.

A pénteki záró, a „Diáknap” mozilátogatással, kézműves foglalkozással, tornabemutatóval és sportvetélkedőkkel vált színessé, érdekessé a tanulók számára. A Gyakorlós Hét ünnepélyes gálaműsorral ért véget, ahol a tanulók táncos, énekes, hangszeres, prózai műsorát nézhették a résztvevők – mondta el Rumi Barbara tanítónő, az események egyik szervezője.

Winkler Csaba

2016.04.12