Egy csomó nevet bejelentettek a Babel Soundra


A nemzetközi zenei-kulturális színtér világának olvasztótégelyévé válik egy hétre Balatonboglár, ahol idén újra jelentkezik a Babel Sound. A rendezvény július 19-től 24-ig várja majd látogatóit a Balaton-parton, nagyrészt világzenével körítve.

A szervezők az első csokorban több tucat nevet jelentettek be, eszerint a fesztivál olyan formációkat vonultat fel, mint a legjobb balkáni virtuóz zenekarként számon tartott Amariszi, az autentikus görög buli hármas, a Trio Feta, a bohém és eklektikus holland Zorita, a modernizált szefárd zenét játszó Tati Cervià & Sepharazz Mishpaha, a kissé extravagáns és vad Naked Szerbiából, a közönségét mindig hora körtáncra csábító bolgár Oratnitza, a tüzes spanyol Los Chocolatinos, a Čankišou Csehországból, vagy a saját stílust kreáló „folk calentó” csapat, a Roba Estesa, akik Spanyolországot képviselik a Bábeli zűrzavarban. A madridi Ethnómada nomád művészei a magyar cigányzenét házasították a spanyol muzsikával, a Nakaira szicíliai nyelvjárásban és görögül énekel, míg a marokkói Gabacho Maroconnection a nyugati hatásokat keveri az arab és afrikai hangulattal.

Mindezen túl a hazai élvonal is Balatonboglárra érkezik. Így fellép a Kerekes Band, a Firkin, a népek zenéit és táncait összefonó HolddalaNap, az A.K.T. sanzonos színész-zenekar, a Meszecsinka, a Romengo és a Vojasa, valamint a jereváni testvérpár által alapított, budapesti székhelyű Deti Picasso is tiszteletét teszi a Babel Soundon.

Forrás: langologitarok.blog.hu

2016.04.08