Magashegyi Underground

Jubileumi évindítás az Akváriumban

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli 2016-ban a Magashegyi Underground. A zenekar számos meglepetéssel készül ennek apropóján, hogy megköszönje rajongóinak az eddigi éveket és közös kalandokat. A különleges találkozások sorozatát egy nagykoncerttel nyitják Budapesten április 2-án, az Akvárium Klub (1051, Budapest, Erzsébet tér 12.) Nagy Halljában.

Dolgosan indult a zenekar számára a jubileumi év: az idő nagy részét stúdióban töltötték, hogy befejezzék Talált tenger című, harmadik stúdióalbumuk munkálatait. Az anyag rengeteg izgalmas új ízt vonultat fel a csapat évek során egyedire csiszolt popzenéjén belül. Nemrég útjára engedett daluk, a Végtelen Kékség például a zenekar eddigi leglíraibb hangütésű felvétele, de az albumról természetesen nem maradnak el a táncosabb, felszabadult hangulatú Magashegyi-slágerek sem.

A csapat nemrég azt az információt is elejtette egyik koncertjén, hogy a munkálatok utolsó heteiben ismét csatlakozott hozzájuk – a zenekart és az eddigi életmű nagy részének szövegeit jegyző Tariska Szabolcsot magában foglaló alkotóközösséghez – Beck Zoli (30Y) is, aki ez alkalommal teljes dalszövegeket írt az új Magashegyi albumra. A friss dalokra pedig már nem kell sokat várni: az április 2-i lemezbemutatóig tartó időszakban minden héten hozzáférhetővé tesznek egy-egy új szerzeményt a csapat Youtube csatornáján.

A nagykoncert pedig ismét különleges kalandot ígér, hisz a zenekar innovációs kedve továbbra sem lankad: továbbfejlesztik a novemberben ugyanott nagy sikerrel bemutatott új látvány- és hangzásvilágot. „Legutóbbi akváriumos koncertünk nyitányaként előadtunk három új dalt a készülő lemezről, új hangszerelési megközelítésben. Ennek a továbbgondolása az április 2-i koncertünk, ahol az azóta elkészült számok is hallhatók lesznek. És ahogy azt megszokhatta az Akváriumba járó közönség, a füleik mellett a szemeiket sem hagyjuk unatkozni, ismét csavarunk egyet a dalokat kísérő látványon és a színpadi jelenlétünkön.” – nyilatkozta a Magashegyi Underground énekesnője, Bocskor Bíborka.

  a kapcsolódó Youtube videó lejátszásaA kapcsolódó Youtube videó lejátszása.

Az új számok mellett természetesen nem maradnak ki az olyan régi kedvencek sem, mint az Árnyékok, a Metróhuzat, a Szeplős váll vagy a Rázz fel. A jubileumi év pedig a lemez megjelenése után sem fog unalmasan telni: a tíz év tiszteletére tíz meglepetéssel készül a csapat a rajongói számára – hogy ezek mik lesznek, azt folyamatosan teszik közzé megújult, „jubileumi naptár”-ként funkcionáló honlapjukon, valamint Facebook-oldalukon – ezekről egyelőre nem hajlandóak többet elárulni. Azt viszont igen, hogy a következő hetekben speciális koncertvideót készítenek a Balcony TV felkérésére, amelyben rajongóik közreműködésére is számítanak. „Számunkra azok az igazán emlékezetes koncertpillanatok, amikor észrevétlenül megszűnik a határ zenekar és közönség között, amikor együtt lélegzünk, együtt éneklünk sok százan.” – mesélték a csapat tagjai – „Ennek a hangulatát szeretnénk megörökíteni Balcony TV-s videónkban, a kisfilmek koncepciójának megfelelően egy különleges helyszínen.”

További információk a zenekar Facebookján, Instagramján, és Youtube-csatornáján!

Forrás: langologitarok.blog.hu

2016.03.19