1019

Kalandra Be!

Húsvéti mulatság az állatkertben

Március 28-án (hétfőn) egész napos húsvéti programok várják az érdeklődőket a Xántus János Állatkertben (Kiskút liget). Ügyességi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, rejtvényekkel, Nyúlvárossal és látványetetésekkel készülnek a gyerekek és a gyermeklelkű, állatbarát felnőttek szórakoztatására.

Ébredezik a természet a győri állatkertben, a hagyományokhoz híven az idei Húsvét hétfőn is színes programokkal várják az érdeklődőket. Új állatok, kis emu csibék, állatsimogató és színes programok várják a látogatóinkat, ahol a gyerekek, különböző ügyességi játékokban tehetik próbára magukat.

- MiniGolfoZoo
- TapiZOO
- Tojáskirakó
- Nyuszi-etető
- Tojásdobás
- Nyuszi-futam

A Húsvéti Nyuszi kincskeresésre csábít! Betűkkel díszített színes tojásai különleges helyeken lapulnak, aki nyitott szemmel jár az állatkertben, felfedezheti mind a tízet. Érdemes szemfülesnek lenni és mindet „lefülelni”, mivel ajándékot kap, aki a tojásokon lévő betűrejtvényt megfejti.

Az állatkertben kalandozva több állomás várja a játékos kedvűeket, melyek teljesítésével egyre gyűlnek majd a vidám tavaszi élmények. Megéri kiállni a próbákat, megfejteni a rejtvényt, hisz a játék öröme mellett a jutalom sem marad el.

Ezen a napon nyulak népesítik be a kisházat, avagy megnyitja kapuit a Nyúlváros. A megyeszékhely nevezetességeit bemutató „makett város lakóit" minden kedves látogatónk megsimogathatja, továbbá különböző nyúlfajtákat is megismerhetnek. A fajtabemutató keretében az oroszlánfejű törpenyúltól kezdve az óriás fajtákig több változat képviselőit is megtekinthetik az érdeklődők.

Kézműves foglalkozások /egész nap/:

Kézműves asztalokon különleges díszek készülnek egy kis meglepetéssel fűszerezve.

Hímes tojást rajzoluhatnak a gyerekek, ami a nap végén varázslatosan átalakul egy közös műalkotássá. Ezt majd egész tavasszal megcsodálhatja mindenki, aki az állatkertbe látogat.

A másik asztalnál nyuszi-kalap készül, ha a rendezvény alatt viseled, részese lehetsz egy közös fotózásnak /11.30-17.00/, ami az állatkert honlapját fogja ékesíteni.

Látványetetések:

A nap folyamán több etetést is megtekinthetnek az érdeklődők: 10:15-kor először a csimpánzok reggeliznek, majd a mókusmajmok, csuklyásmajmok, ormányos medvék etetését figyelhetik meg az érdeklődők egészen 15 óráig, ekkor a tapírok falatozásával zárul a látványos sorozat.

Etetések időpontja:

10.15 - Csimpánz, 11.00 – Ormányos medve, 12.00 - Apella, 14.00 - Saimiri, 15.00 – Tapír 

Aki pedig a nap folyamán mindenkit tájékoztat a programokról, az a Vidám nyuszi lesz, aki locsolóvers hallatán, ajándékokkal és információval halmozza el a nagyérdeműt. Érdemes jól figyelni, mert bárhol felbukkanhat!

Húsvét hétfőn egész napos tréfás programokkal és mókás kalandokkal mindenkit szeretettel vár a győri az állatkert. A rendezvény az állatkert aktuális jegyáraival látogatható! A műsorváltozás jogát fenntartjuk!


2016.03.22