„Hegyalján innen, Sokorón túl”

25. Népmesemondó verseny Ménfőcsanakon

2016-ban immár 25. alkalommal kerül sor a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Fiókkönyvtára és a Ménfőcsanak-Gyirmóti Művelődési Központ szervezésében a „Hegyalján innen, Sokorón túl” rangos, színvonalas népmesemondó versenyére. Az 1992 óta minden évben megrendezésre kerülő megmérettetésen a győri és a Győr környéki iskolák legjobb mesemondói mérik össze tudásukat.

A népmesemondó versenyre az általános iskolák 1-6. osztályos tanulói jelentkezhetnek három kategóriában (korcsoportban): 1-2. osztályos, 3-4. osztályos és 5-6. osztályos diákok. A résztvevők száma iskolánként egyetlen fő lehet, az előadott népmesék időtartama pedig maximum 5 perc. A versenyre készülő tehetséges gyerekek a magyar népmesekincs legszebb meséi közül válogathatnak a rendezvény céljának megfelelően, hiszen közös jelenünk és jövőnk érdeke népmesekincsünk felfedezése, őrzése, rejtett értékeink bemutatása és közvetítése, amelyet a szép magyar nyelven, tiszta beszéddel, egyénre szabott jó meseválasztással sikerülhet elérnünk.

A verseny levezetése korosztályonként emelkedő sorrendben történik, amelynek időtartama a jelentkezők számától függően kb. 3-4 óráig tart majd a szünetekkel, az értékeléssel és a díjkiosztással együtt. A fellépő mesemondók teljesítményét szakmai zsűri bírálja el, amelynek elnöke – a hagyományoknak megfelelően – Budai Ilona népdalénekes lesz. A verseny helyezettjei és résztvevői könyv- és tárgyjutalomban részesülnek, mert a szervezők mindenki számára tartogatnak meglepetést.

A versenyre március 22-ig várják a jelentkezéseket levélben, e-mailben vagy telefonon; nevezési díj nincs, és azok jelentkezésére is szívesen számítanak, akik a korábbi években már részt vettek a megmérettetésen. A „Hegyalján innen, Sokorón túl” versenyére 2016. április 5-én, kedden délelőtt 9 órakor kerül sor a győr-ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban (Győri u. 90.). A Győrből érkező autóbuszról (22 helyi járat, 34 Tényő, 36 Koroncó) a „piros iskolánál” található megállónál kell leszállni.

Levélcím: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Fiókkönyvtára, Bezerédj-kastély, 9012 Győr-Ménfőcsanak, Győri út 90. (Sulyok Attiláné)
Telefon: 96/448-225  (könyvtár)
E-mail: csanak@gyorikonyvtar.hu

2016.03.04