„A LÁMPÁS ÉN VAGYOK”

Tanárok éjszakája

Október 10-én pénteken 15 és 21 óra között tartják a Tanárok Éjszakáját a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében. Várják az érdeklődőket a múzeumpedagógiai évnyitóra, Nagy Róbert levéltáros előadására és pop-up könyv készítésre Farkas Zsuzsával. A Mesterek és tanítványok című sorozat részeként pedig beszélgetést láthatnak majd Tomka Péter régésszel. Helyszín: Esterházy-palota (Győr, Király u. 17.)

 

Részletes program:

15:00-17:00 Múzeumpedagógiai évnyitó a KLIK Győri tankerületével közösen — a programban résztvevők kipróbálhatják egyik, a gyerekek között legnépszerűbb foglalkozásunkat

17:00-19.00: Mesterek és tanítványok — Mester a múzeumban: Tomka Péter régész (kutatott régészeti korszaka: népvándorláskor, honfoglaláskor, Árpád-kor; speciális szakterülete: temetkezési szokások), beszélgetőtársai: Gabrieli Gabriella régész (Soproni Múzeum) és Takács Miklós régész-történész (MTA BTK Régészettudományi Intézet)

19:00-21:00 Az én múzeumom… Különleges tárlatvezetés az Esterházy-palotában: Tanárok beszélnek 10-15 percben kedvenc műtárgyukról, múzeum-élményükről és arról, hogyan tudják beépíteni a múzeum nyújtotta lehetőségeket tantárgyuk tanításába.

További információ: http://romer.hu/mesterek-es-tanitvanyok-5/

2014.10.04