789

A Mahábhárata, India hőseposza

FILO-Filmklub

Február 27-én (szombaton) 14 órakor FILO-Filmklub lesz a FILO-Pontban (Kálóczy tér 15.), ahol  A Mahábhárata című filmet tekinthetik meg az érdeklődők. Figyelem: a film 5 órás! Belépődíj: 600 Ft, kedvezménnyel: 500 Ft. 

A Mahábhárata egy ősi, mitikus háború történetét meséli el. Az Indiában máig népszerű eposz hőseinek kalandjait Peter Brook és Jean-Claude Carriére tolmácsolásában ismerhetjük meg. A 80-as években készült, nemzetközi szereplőgárdával dolgozó nagyszabású színpadi produkció bemutatását nyolc év intenzív kutatása és munkája előzte meg.

„Maratoni” filmklubunkban ezúttal a kilencórás színdarab ötórás filmváltozata lesz terítéken, amelynek segítségével egyszerre tehetünk mesés utazást az ősi India mitikus földjére és saját belső világunkba. Testvéri szeretet és árulás, sors és döntések, csalárdság és az igazságért vívott hősi harc drámája bontakoznak ki a néző szeme előtt és a film végére talán megérthetjük, miért tartja az indiai mondás, hogy „Mindaz, ami ebben a műben megtalálható, az megvan mindenütt, ami pedig nincs benne, az nem is létezik.”

A szünetekben beszélgetéssel várják mindazokat, akiket érdekel az ősi India bölcsessége, és szívesen gondolkoznak közösen a filmben felvetett kérdésekről.

További információ: www.ujakropolisz.hu

2016.02.21