Komálovics Zoltán: A harmadik

Kötetbemutató a Fesztiválközpontban

Október 9-én, csütörtökön 17 órakor Komálovics Zoltán A harmadik című verseskötetének bemutatójára kerül sor a Győri Művészeti és Fesztiválközpontban (Zichy Palota, Liszt F. u. 20.). A Fesztiválközpont, a Magyar Kultúra Kiadó és a Műhely folyóirat rendezésében megvalósuló ingyenes rendezvényen a szerzővel Pottyondy Nóra beszélget, Stummer Márton pedig gitáron játszik.

Komálovics Zoltán 1964-ben született Szombathelyen, 1993-tól él Győrött. A Pannonhalmi Bencés Gimnázium tanára. Kritikái, tanulmányai, versei a Jelenkor, a Forrás, a Műhely, a Pannonhalmi Szemle, a Székelyföld, a Tiszatáj, a Thalassa, az Új Forrás című folyóiratokban jelentek meg.

A későn érő, ritkán megszólaló költők közé tartozik. Első kötetében csupa hosszan érlelt, az emberi létezés mélységeit kutató, sajátos világát eredeti hangon megteremtő verseket olvashatunk. A test sorsa, merengés a nőiség titkain, áhítat a fény iránt, az álom, az emlék, a szó szentségének őrzése, mind-mind tárgya e rokonszenves költészetnek. Rejtelmek sokaságán tűnődhet, távoli idők közötti ösvényeken járhat az olvasó, s erőfeszítése bizonyosan nem vész kárba, részesülhet a szerző termékeny tétovaságában, erős hitében, mire a könyv végére ér, ő is kimondhatja:

„Egyszer hozzánk ér az Úr.
Pontosítja a szögeket az árnyék
És a test között.”

A harmadik című kötet a bemutató helyszínén kedvezményesen vásárolható meg.

2014.10.02