Idén is lesz Nagy-Szín-Pad!

Ők lépnek fel rajta

A Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda idén harmadik alkalommal indítja el a Nagy-Szín-Pad! című programot, amelynek most is az a célja, hogy már ismert, népszerű, rendszeresen koncertező, fesztiválokon szereplő és a Petőfi Rádió műsorában is gyakran jelenlévő zenekarokat, előadókat a jelenleginél jóval nagyobb ismertséghez segítsen.

Idén tizenketten versengenek az Akvárium Klub színpadán többek között azért, hogy a Szigeten, a Volton és a Strand Fesztiválon főszerephez jussanak, és Magyarországot képviselhessék a 2017-es Eurosonic Festiválon, és kapjon egy videóklipet.

A Nagy-Szín-Pad! versenyre meghívandó, vagyis az elődöntőn koncertező zenekarok és előadók körét idén egy 80 fős, zenészeket, újságírókat, szerkesztőket, producereket, valamint koncert- és fesztiválszervezőket tömörítő szakmai grémium állította össze.

A versenyzők április 23-tól 12 napon át az Akvárium Klubban koncerteznek, a döntőnek ugyancsak az Akvárium ad otthont, május 15-én.

Ők lépnek fel majd az eseményen:

Fülöp Zoltán főszervező: „Sokat változtattunk a Nagy-Szín-Pad! idei szavazási rendszerén. A Facebook, az Instagram és az SMS mellett szakmai zsűri is értékeli a produkciókat, ám az ő személyüket egyelőre még fedje homály.”

Lobenwein Norbert főszervező: „Bár az idei még csak a harmadik Nagy-Szín-Pad!, a fellépőktől, a szakmától és a közönségtől kapott visszajelzések azt igazolják: a verseny igazán fontos ugródeszka az összes résztvevő számára. A számos hazai- és nemzetközi fesztiválmeghívás mellett talán a legfontosabb eredmény az, hogy az idei év kétségkívül a Nagy-Szín-Pad! verseny győzteséről szól majd.”

Az elődöntő résztvevői, időpontjai:
április 23. Bagossy Brothers Company
április 24. Bohemian Betyars
április 25. Esti Kornél
április 26. Fehérvári Gábor Alfréd
április 27. Fran Palermo
április 28. Mongooz and the Magnet
április 29. MARGE
április 30. Passed
május 1. Run Over Dogs
május 2. Superstereo
május 3. Szabó Benedek és a Galaxisok
május 4. Zaporozsec

Döntő: május 15.

Forrás: langologitarok.blog.hu

2016.02.13