Filmvetítések a Rómer Házban

A fiú és a szörnyeteg, Anyám és más futóbolondok a családból

Február 4-én (csütörtökön) 18 órakor a Rómer Házban (Győr, Teleki László utca 21.) A fiú és a szörnyeteg című színes, feliratos, 2015-ben bemutatott japán animációs filmet nézhetik meg, majd 20.15-kor az Anyám és más futóbolondok a családból című színes, magyar játékfilmet, szinten 2015-ből.

A fiú és a szörnyeteget Mamoru Hosoda rendezte. Vetítési idő: 119 perc. Jegyár: normál: 900,-Ft / diák, nyugdíjas: 700,-Ft. Jegyfoglalás: ajlavmozi@gmail.com.

Egy fiatal fiú egyedül kóborol Tokió utcáin. Váratlanul egy különös lénnyel találkozik, egy medveszerű harcossal, aki egy párhuzamos világból érkezett, hogy tanítványt találjon magának. A fiú követi a mogorva szörnyeteget a fantasztikus világba, amelyből az érkezett, hogy hosszú évek munkájával a nyomdokaiba léphessen.
Mamoru Hosoda legújabb filmje méltó a japán alkotó korábbi filmjeihez, melyek az elmúlt tíz évben rendre az Anilogue fesztiválon debütáltak. A fiú és a szörnyeteget hazájában már több mint hárommillióan látták.

Az Anyám és más futóbolondok a családból Fekete Ibolya filmje. Vetítési idő: 108 perc. Jegyár: normál: 900,-Ft / diák, nyugdíjas: 700,-Ft. Jegyfoglalás: ajlavmozi@gmail.com.

Négygenerációs történet, amely az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évek elejéig követi végig a szereplők sorsát. A főhősnő, Anya kilencven négy évet él és huszonhétszer költözik életében. A viharos természetű és példás veszélyérzettel megáldott nő végigvonszolja a férjét meg a lányát a fél országon, valahányszor veszélyt szimatol. Márpedig veszély mindig van: a 20. század viszontagságos eseményei elől rendre tovább kell állniuk. Át kell vészelni két világháborút, 1956-ot és még sok minden mást. De mindez nem rontja a kedvüket, mindegy, hová veti őket a sors, a Partiumtól Budapesten át az Isten háta mögé. Hurcolkodnak át az életen, egymásnak vetett háttal, önfeledten.

2016.01.25