Kötelező olvasmány - Nyáry Krisztián: Merész magyarok

Weöres Sándor Színház, Szombathely

Ismét egy remek program Szombathelyen! A Weöres Sándor Színház Stúdiószínpadán (Szombathely, Akacs M. u. 7) január 22-én (pénteken) 18 órakor Kötelező olvasmány címmel folytatódik a színház könyvbemutató-sorozata.. Ezúttal Nyáry Krisztián Merész magyarok – 30 emberi történet című kötete lesz terítéken. A beszélgetést vezeti: Lévai Balázs. Közreműködik: Jordán Tamás. 

Nyáry Krisztián az Igazi hősökben személyes döntésektől példaszerűvé váló életekről ad számot. Féltek ők is, ahogy a többség, a bukástól, a sikertelenségtől vagy a megszégyenüléstől. De jobban féltek attól, hogy emberségük sérül, ha nem fordulnak szembe az embertelennel.” (Nyáry Krisztián)
Néhány név a hősök közül: Az iskolaalapító Teleki Blanka, akit a várbörtön sem tudott megtörni; a jobb kezét elvesztő sportlövő, Takács Károly, aki bal kezét használva lett olimpiai bajnok; a magyar gyógyszergyártást megteremtő Richter Gedeon, aki a halál torkában sem volt képes elszakadni a hazájától; a szíriai bevándorló Fadlallah el Hedad Mihály, aki a világ legjobbjává tette a bábolnai ménest; vagy az embermentő Karig Sára, aki azt vallotta: az embertelen törvényeket nem szabad betartani. Merészek voltak és magyarok. Mind magyarok.

Jegyár: 1.200 Ft. 

2016.01.12