„Hungary – Russia”

Kiállítás az Esterházy-palota aulájában

2015. december 12-én nyílt meg a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Esterházy-palota aulájában (Győr, Király u. 17.) „Hungary – Russia” címmel Maxim Pridanov, Ksenia Pridanova és Aleksei Zaitsev (Nyizsnyij Novgorod) képzőművészek kiállítása.

Második alkalommal került bemutatásra a Rómer Múzeumban Győr oroszországi testvérvárosából, Nyizsnyij Novgorod-ból érkező képzőművészeti tárlat. A „Hungary – Russia” elnevezésű kiállítás a budapesti Orosz Kulturális Központban megrendezett első magyarországi bemutató után érkezett Győr városába. Maxim Pridanov, Ksenia Pridanova és Aleksei Zaitsev grafikái és festményei különböző technikai megoldásokat, figurális és absztrakt kompozíciókat egyaránt alkalmaznak.

Miként a kiállítás címe is mutatja, a magyar és orosz ihletésű képi témákat feldolgozó tematika színes kompozíciókkal idézi meg a két kultúra művészeti hagyományait és építészeti emlékeit. A kiállítás különlegessége, hogy a bemutatott képanyag mellett az Oroszországból érkező művészek a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskola diákjai számára művészeti workshop-ot is tartottak, amely a két ország képzőművészeti értékeinek a kölcsönös megismerését szolgálja.

A kiállítás 2016. január 17-ig tekinthető meg, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig.

Fotók: Vas Balázs2016.01.08