Lázár Ervin: A legkisebb boszorkány

A mosonmagyaróvári Flesch Központban

Január 12-én (kedden) 10.00 és 14.00 órakor láthatják a gyerekek és kísérőik, valamint a gyermeklelkű felnőttek Lázár Ervin A legkisebb boszorkány című zenés mesejátékát Pataki András rendezésében a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban (Erkel ferenc u. 14.). Jegyár: 1200 Ft

A Zentai Magyar Kamaraszínház és a Forrás Színház látványos, zenés mesejátéka az 5-10 éves korosztály számára. Az előadást színes jelmezek, hangulatos dalbetétek és látványos koreográfiák jellemzik. A történet szerint Anya-Banyának három lánya van, őket küldi rontani, ártani, bűbájolni a Tündér Tercia kezére pályázó Király Kis Miklós ellen. A legkisebb boszorkány azonban szembeszegül a gonosz paranccsal, nem gáncsolja, hanem önzetlenül segíti Miklóst. Vagy talán nem is olyan önzetlenül? A mesejáték nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is fontos üzeneteket hordoz.

Ezzel az előadással nyitják meg a Lázár Ervin emléktárlatot. A Négyszögletű kerekerdő című interaktív vándorkiállítás a tíz éve elhunyt szerző életútját és legfontosabb gyerekkönyveit mutatja be. A kiállítás január 27-ig látogatható. Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 16-19 óráig, szombaton 16-18 óráig. Csoportokat előzetes bejelentkezés alapján ettől eltérő időpontban is fogadnak. A belépés díjtalan.

2016.01.02