Kézműves esték a megyei könyvtárban


Új klubfoglalkozás-sorozatot indított a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér. Központi könyvtárának klubjában Kézműves esték címmel Pozsgai Krisztina vezetésével készíthetnek az érdeklődők színvonalas kivitelben hasznos vagy dísztárgyakat az újrahasznosítás jegyében. 

Az érdeklődők hasznosíthatják a környezetünkben fellelhető, immár kidobásra ítélt anyagokat, tárgyakat. Szép és hasznos holmikat alkothatnak papírból, textíliából s ki tudja még miből – csak a fantázia szab határt az alkotásban. Első alkalommal – szeptember 12-én - ékszert készítettek, hiszen ki ne szeretne egy bizsuval gazdagodni, ráadásul ingyen?

Második alkalommal – szeptember 19-én - molinóból készítettek neccessaireket egy régi híd reklámanyagából. Ismét sokoldalúan dolgozták fel a kidobásra szánt hulladékot egy jó hangulatú klubfoglalkozás keretében, szakember vezetésével, és – nem győzöm hangsúlyozni -, teljesen ingyen.

A kézműveskedés tovább folytatódik, legközelebb október 10-én 17.00 órakor gyűlnek össze a barkácsolni szerető, környezettudatos, ügyes kezű győriek a megyei könyvtár központi épületének klubjában (Herman Ottó u. 22.), hogy újabb szépségeket alkothassanak felesleges anyagokból: konzervdobozból csinos mécseseket. A későbbiek során készíthetnek asztaldíszt műanyag palackból, dióbabát és angyalt is spatulából

tmoni

2014.09.22