1091

Steven Soderbergh és J.J. Abrams is új produkcióval jelentkezik a Sundance filmfesztiválon

MTI

Steven Soderbergh, J.J. Abrams és James Schamus is új produkcióval debütál a januári Sundance Független Filmfesztiválon Park Cityben - számolt be róla a The Hollywood Reporter. A utahi mustrára James Schamus - a Hulk, a Tigris és Sárkány vagy a Jégvihar producere - első rendezését, a Philip Roth regényéből készült, 1951-ben játszódó Indignationt kíséri el.

Steven Soderbergh The Girlfriend Experience című új tévésorozatának első négy epizódja szintén a független filmfesztiválon mutatkozik be a közönségnek. A Star Wars: Az ébredő Erő rendezője, J.J. Abrams pedig a 11.22.63 című, kilencórás sorozattal jelentkezik a fesztiválon. Abrams és Stephen King ugyanis executive producerként dolgoztak a Kevin Macdonald rendezésében James Franco és Sarah Gordon főszereplésével forgatott alkotáson. A Kennedy-gyilkossággal foglalkozó produkcióból kétórányi bemutatót láthatnak a nézők.

A független film úttörői közül Whit Stilman a Love and Friendship, Todd Solondz a Wiener-Dog, Spike Lee pedig a Michael Jackson's Journey From Motown to Off the Wall című dokumentumfilmjét mutatja be. John Cooper fesztiváligazgató a premier- és a dokumentumfilmpremier-program ismertetésekor hangsúlyozta, hogy a Sundance valódi lehetőséget kínál a felfedezésekre. Mint hozzátette: az utóbbi években egyre nő a fesztivál fiatal közönségének száma, ami azt jelzi, hogy ez a függetlenfilm-rajongó generáció nyitott a kulturális kalandokra, és érdekli az évente számára kínált sokszínű válogatás.

A 32. Sundance Független Filmfesztivált január 21. és 31. között rendezik meg Park Cityben és környékén.

http://www.hollywoodreporter.com/news/sundance-projects-james-schamus-steven-846311

Forrás: MTI

 

 

2015.12.14