Final Cat Rövidfilm Klub

Búgócsiga Akusztik Garden

December 16-én, szerdán, 20 órakor a Final Cat Rövidfilm Klub következő programja kezdődik a Búgócsiga Akusztik Gardenben (Sopron, Csengery utca 30-32.). Karácsony előtt, az idei év utolsó válogatására invitálják az érdeklődőket a 2015-ös Mediawave filmjeiből. A belépés díjtalan.

Mediawave

A szó 25 éve egyet jelent a minőségi tartalommal, legyen szó zenéről, filmről vagy éppen fényképekről. Egy összművészeti fesztivál, ami az idők során meg tudott maradni az értékeinél, miközben évről-évre sikerül megújulnia. Megőrizte hagyományait, különleges látásmódját, hangulatát, világnézetét. Nem szájbarágósan, de mégis közérthetően megmutatja nekünk a körülöttünk lévő világ kincseit, amelyekkel a hétköznapok során nem futhatunk csak úgy össze.

A fesztiválra nevezett és beválogatott filmekkel is ez a helyzet: próbál reagálni a mindennapok kérdéseire, aktuális válaszokat adva, vagy épp elgondolkodtat, hogy a helyes úton járunk-e? Nem mondja meg nekünk, hogy mit gondoljuk egy kérdésről, de rávilágít, hogy nem vagyunk egyedül a nehézségeinkkel. Hogy az átlagemberek problémái helytől és időtől függetlenül általában azonosak. És ha lebontjuk a köztünk lévő falakat, ahogy az idei fesztiválon is történt, akkor megbizonyosodhatunk róla, hogy máshol sincs kolbászból a kerítés.

A fényírók fesztiválja, ahogy sokszor nevezik magukat egy kis sziget a nagyvilágban, ahová elvonulva pár napra levethetjük a ránk rakódó súlyokat és felelősségeket, átadva magunkat a kultúrának. A most bemutatásra kerülő rövidfilmek is ezt a szemléletmódot tükrözik.

 További információ: https://www.facebook.com/events/884896151617918/

 

2015.12.10