Gyermekotthonba látogatott Józan László és Börcsök Enikő

Palacsintát sütöttek a Vígszínház színészei

Különleges délutáni programban volt részük a Pestújhelyi Gyermekotthon kis lakóinak. A Vígszínház népszerű színészei, Börcsök Enikő és Józan László közös palacsintasütéssel lepték meg a gyerekeket. A rendhagyó uzsonnán mindenki kedvére válogathatott a finomságokból, és a látogatás olyannyira jól sikerült, hogy Enikőék elhatározták, amint újra alkalmuk adódik, visszatérnek a gyerekekhez.

Túrós, mogyorókrémes, lekváros… Kevés olyan ember van, aki ne csábulna el egy tányér ínycsiklandóan gőzölgő palacsinta láttán. Így voltak ezzel a Pestújhelyi Gyermekotthon lakói is, akik ráadásul különleges társaságban lakmározhattak kedvenceikből.

„Mindig nagyon megérintenek az ilyen találkozások, többször előfordult már, hogy a kollégákkal gyermekotthonba látogattuk. Legutóbb például éppen Józan Lászlóval közösen egy javító-nevelő intézet lányaival dolgoztunk 2 hónapig, ahol végül egy közös színdarabot mutattunk be. Az itteni gyerekek is nagyon aranyosak, és segítőkészek voltak, akikkel a palacsintákon kívül finom tejes gyümölcsturmixot is készítettük, úgyhogy úgy láttam, mindenkinek teljesül a vágya” – mesélte Börcsök Enikő, aki a Vígszínház Óz, a csodák csodája című előadására is meghívta a lelkes kis kuktákat.

A csoport vezetője, Buda Éva elmondta, minden ilyen látogatás hatalmas dolog az otthon életében, az pedig, hogy még közös palacsintasütésre is sor került, igazán feldobta a gyerekeket. Mindig igyekszünk a kedvükben járni valami finomsággal, de például amikor glutén- vagy laktózérzékeny gyerekek kerülnek hozzánk, akkor fokozottabban oda kell figyelni az étkezésre.

A Barátok közt című sorozat Tóbiása, Józan László is az első pillanatban megtalálta a hangot a gyerekekkel, és nemcsak a „közös szenvedély”, a palacsinta miatt.

„Én is nagyon édesszájú vagyok, ezért át tudom érezni, milyen lehet, amikor valaki nem eheti meg a kedvencét. Nálunk a családban az egyik unokatestvéremnek is voltak problémái a tejjel – kezdte a színész. – Nagyon szimpatikus, hogy ennyire családias itt a légkör, és ugyan akadt olyan, aki először kicsit félénkebb volt, de a végére szerintem mindenki maximálisan felszabadult. Nagy sláger volt a túrós és mogyorókrémes palacsinta, amit Enikővel mi is leteszteltünk” – mondta el Józan László, aki reméli, hogy találkozhat még a gyerekekkel.

Red Lemon Média


2015.12.11