Adventi hétvége

Mosonmagyaróváron

December 18-21. között Mosonmagyaróváron a Magyar utcában Adventi hétvégét rendeznek. December 18-21 között a Kozári Vidámpark ingyenesen várja a gyerekeket a sátor mellett felállított körhintájára. A programokon való részvétel egy kivételével díjmentes. A műsor: December 18-án, (pénteken) 16 órától a Mosonmagyaróvári Ütő Együttes felvonulása. 17 órától a Lucky Gentlemen és Németh Anna karácsonyi műsora.

December 19-én (szombaton) 10 órától egész napos játszóház, a „Csillagszóró” játszóparkban 22 db nagyméretű fajáték. Megismerkedhetnek a Lajta Néptánc Egyesület által karácsonyi és adventi szokásokkal, 11 órától Écsi Gyöngyi Betlehembe hívja a vendégeket egy bábos előadás keretében; 14 órától ismét a Lajta Néptáncosoké a színpad, ezt követően a Kislaptáros Népzenekar muzsikáját hallhatják, majd 17 órától Herczku Ági és a Banda folytatja és zárja a szombati napot.

December 20-án (vasárnap) 15 óra 30 perckor a Szent Gotthárd Plébánia Templom bejáratánál közös éneklés, ez a néhány perc Bodó Zoltán atya elmélkedő gondolataival indul és Kiss Vera karnagy vezénylésével egy közös énekléssel zárul. Az elhangzó dalok ismertek, és dalszövegeket is osztanak. Ezután a rendezvénysátorban meggyújtják a 4 adventi gyertyát és a Szent György Lovagrend jóvoltából ismét kiosztják a száz méteres „szeretetkalácsot”. A nap Szulák Andrea „Szeretni bolondulásig” című műsorával zárul.

December 21-én (hétfőn) 17 órától a Mofém Fúvószenekar, a Kühne Fúvószenekar karácsonyi melódiáit hallgathatják, majd kb. 18.40-től Balássy Betty és Varga Ferenc karácsonyi koncertjével kívánnak a város és a kistérség lakóinak békés, boldog áldott karácsonyt.

December 22-én (kedden) 19 órakor Rákász Gergely Bach X-mas című orgonakoncertjét hallgathatják meg a Mosoni Nepomuki Szent János plébániatemplomban (Mosonmagyaróvár, Szent István király u. 110.). Jegyelővétel a Tourinform Irodában (Mosonmagyaróvár, Magyar u. 9.)

2015.12.08