Rockin’ Chair Band

Koncert a SzínHely kultúrpincében

Szeptember 26-án, 20 órakor a Komédiás étterem SzínHely kultúrpincéjében (Czuczor u. 30., pince) a Rockin’ Chair Band ad koncertet. Ezen az estén egy kiváló hangulatú blues koncertet lesz hallható a Jimi Taylor vezette együttes előadásában. A belépő elővételben 800,- Forint, a koncert napján 1 000,- Forint.

A Rockin’ Chair Band zenekar 2005 decemberében alakult egy előző zenekar felállásából (Blues On Stage), néhány tagcsere után egy ideje ebben a felállásban dolgoznak együtt. Repertoárjukban már saját dalokat is játszanak, amelyek mellett olyan neves előadók blues/rock/soul/jazz/funk stílusú szerzeményeinek feldolgozásai szerepelnek, mint B.B. King, Robben Ford, Robert Johnson, Muddy Waters, John Scofield, John Mayer, Bob Dylan, Eric Clapton, John Lee Hooker, Slim Harpo, Bill Whiters, Jimi Hendrix... a lista szinte végtelen.

A banda vezetője, Jimi Taylor nagyjából 14 éve kezdett el mélyebben belekóstolni a blues világába, és nem véletlen, hogy Fekete Jenő (Muddy Shoes, Palermo Boogie Gang) bluesgitáros-énekes bíztatására kezdett el bluest játszani a felsorolt blues-legendák zenéjének hatására. A Rockin' Chair zenekar alapítójaként Jimi legfőképpen a blues gyökereit ápolja, a country-bluestól a rock and roll-ig, de sokszínű muzikalitását funky, jazz, pop stílusokkal keveredő felállásokban, zenekarokban is kamatoztatja. A fiatal generáció egyik legfigyelemreméltóbb énekes-gitárosa, a hazai blues-élet feltörekvő egyénisége. Misztikus belső érzelmi világa, zenei sokszínűsége erdélyi származásából ered.

A zenekar felállása:
Jimi Taylor (Loránd Ferencz Szabó) – ének/gitár/szájharmonika
Cser László – basszusgitár
Kárpáti Zoltán – dob
Vincze Pál – billentyű (Syrius-Zappa emlékzenekar, Relax)

2014.09.20