Az Öt Templom Fesztivál házigazda gyülekezeteinél járt a Gasztroangyal


Néhány nappal az Öt Templom Advent indulása előtt, Borbás Marcsi és a Gasztroangyal stábja a fesztivál házigazda gyülekezeteinél járt, hogy megmutathassa nézőinek a különböző vallási közösségek adventi, hanukai készülődését. 

Győr-Újváros megújult házai között Dimény Gábor építész és Pál Kálmán fesztiváligazgató kalauzolta a stábot templomtól templomig, parókiától parókiáig, ahol karácsonyi, hanukai receptekkel várták őket a gyülekezetek lelkészei és segítőik.
A két napos forgatás horgászattal indult, sok főzéssel folytatódott, és egy közös vacsorával zárult, a Gasztroangyal történetének legnagyobb asztalánál.
Az adventi adásból a Duna Televízió nézői, december 12-én délután nem csak különleges ünnepi recepteket tanulhatnak, de megismerhetik Győr-Újváros gyülekezeteinek példa értékű közösségét,  vallásokon és kultúrákon átívelő, egymást segítő, egymást támogató szövetségét is.

Mindazokat pedig, akik erről személyesen is szeretnének meggyőződni, november 27-től nagy szeretettel várják a szervezők egy utca öt templomába, rengeteg, mindenki előtt nyitott gyülekezeti program mellett olyan különleges rendezvényekre is, mint a Balázs Elemér Trio és a Voces Énekegyüttes gregorián énekekre improvizált többszólamú ünnepi koncertje a katolikus templomban, a Budapest Bár és Fekete László kántor klezmer koncertje a református templom falai között, vagy a Muzsikás és Petrás Mária hanukától adventig ívelő alkalmi műsora.

A november 27. és december 28. között zajló Öt Templom Advent programja a honlapon lesz elérhető, de a fesztivál Facebook-oldaláról is lehet tájékozódni az eseményekről.

2015.11.23