MEGÉRTE!

A Győri antológia 2015 bemutatója a XV. Győri Könyvszalonon

A Győri antológia Válasz-Út című kötetének bemutatóját szép számú közönség tisztelte meg látogatásával november 8-án, vasárnap délelőtt a XV. Győri Könyvszalonon: megtelt a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Terme. A színpadon a 30 tagú szerzőgárda mellett helyet foglaltak a közösség tiszteletbeli vendégei: Czigány György Prima Primissima Díjas költő, zongoraművész, tv-személyiség, Böröndi Lajos költő, közéleti személyiség, tanár, a Szél-járás c. folyóirat főszerkesztője, Kopócs Tibor grafikus, festő- és zománcművész, a rév-komáromi Atelier c. folyóirat főszerkesztője.

Ők az antológia Kilátó c. fejezetének kiválasztott alkotói, műveikkel gazdagítva a kötet sokszínűségét, emelve annak színvonalát. Sajnos, betegség miatt nem lehetett jelen Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költő, Gombár Endre költő, író, műfordító, az Írószövetség tagja, Csiby Mihály író, festőművész.

A háziasszonyi szerepet Csáky Anna, a GYAK vezetője vállalta. Az ő Gyémánt út című verse nyitotta meg a bemutatót P. Nagy Gabi tolmácsolásában, miután egy szép Bach-muzsika hangzott el Tóth László vonósnégyesének előadásában.

Csáky Anna először a közönséget köszöntötte, majd külön a színpadon helyet foglaló vendégalkotókat, akiknek egy-egy versét az antológia három szerzője: P. Nagy Gabi, Olasz Valéria és Cseke J. Szabolcs olvasta fel, közben Kopócs Tibor kivetített grafikájában is gyönyörködhettek a megjelentek.

Az antológiaközösség név szerinti bemutatását a képzőművész és fotós alkotók egy-egy kivetített színes képe tette változatossá.

A műsorban tömbösítve hangzottak el prózarészletek, illetve versek az új könyvből, melyeket a már említett antológiások értően, magas színvonalon olvastak fel. A közönség nem is fukarkodott a tapssal.

A könyvbemutatót Tóth László vonósnégyesének tolmácsolásában elhangzott Mozart-muzsika zárta.

A rendezvény után az antológiások és vendégeik az Írók Szalonjában dedikálással, valamint közös fotózással tették emlékezetessé az új könyv ünnepét.

*

A vendégalkotókat és kísérőiket (Czigány György feleségét, Erika asszonyt és Czafrangó Sylviát, a rév-komáromi Kreativ Art Stúdió igazgatóját, Kopócs Tibor kolléganőjét) a Patióban aktuálisan finom libapecsenyés ebédre hívtuk meg.

Könyvünkkel kapcsolatos egész éves munkánk és bemutatónk rendezésére tett pár hetes erőfeszítésünk sikere boldogsággal tölt el mindnyájunkat.

Megérte!

Molnár György,
a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség (GYAK)
és a Győri Fotóklub Egyesület tagja


2015.11.12