Magyar Hagyományok Fesztiválja és VII. Győri Pálinkafesztivál


Szeptember 19. és 21. között kerül sor Győr barokk főterén a Magyar Hagyományok Fesztiváljára és a VII. Győri Pálinkafesztiválra. A 3 napos rendezvényen változatos programokkal idéződnek meg a hazai tradíciók a Széchenyi téren, illetve immár hetedszer koccinthatnak az érdeklődők a hazai gyümölcsből készült italokkal.

Egy igen mozgalmas hétvégére Győr belvárosa a hazai hagyománytisztelet központjává válik, a hungarikumok legjavát ehetjük, ihatjuk, hallhatjuk és láthatjuk. Pálinkabódék, lacikonyhások, kézműves házak és vásár, táncbemutatók és koncertek sora várja a látogatókat a három nap folyamán, ahol az állandó műsorvezető Gulyás László vándorgarabonciás lesz, aki a műsorszámok között tréfáival, történeteivel, vetélkedőivel szórakoztatja a kilátogatókat.

A Győri Pálinkafesztivál - mely immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre - a kiállítók és a szakértők szerint is az ország egyik legjobb pálinkafesztiváljává nőtte ki magát. A 17 pálinkás kiállító termékei között megtalálható mintegy 300 pálinka és különféle, pálinkát népszerűsítő ital (pl. pálinkakoktél). A kiállítók név szerint: Árpád, Badacsonyi, Bolyhos, Brill, Csalló, Etyeki Czimeres, Gyulai, Márkházi, Nobilis, Pannonhalmi Pálinkárium, Savanya, Spiritus Primus, Szicsek, Szigetköz Lelke, Téti, Zimek pálinkák, Pannonhalmi, illetve az Észak-magyarországi Borvidék (Tokaj, Eger) borai. A pálinkaházak nyitva tartása: szeptember 19. 16.00-24.00; szeptember 20. 15.00-24.00; szeptember 21. 14.00-21.00 óráig.

Magyar Hagyományok Fesztiválja és VII. Győri Pálinkafesztivál részletes programja a Győri Művészeti és Fesztiválközpont honlapján tekinthető meg.

2014.09.14