Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint

A soproni Búgócsiga Akusztik Gardenben

November 20-án, pénteken 21 órakor Harcsa Veronika (ének) és Gyémánt Bálint (gitár) lépnek fel a Búgócsiga Akusztik Gardenben (Sopron, Csengery u. 30-32.). Az egyéni hangulatú koncertre a jegyek egységesen 1400 forintba kerülnek.

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig két Fonogram-díj, öt lemez és számtalan fontos koncert kötődik. Kezdetben az énekesnő quartet-jében és a Bin-Jip nevű kísérleti elektronikus projektben zenéltek együtt, duóként két éve dolgoznak aktívan.

Közös lemezük, a Lifelover 2013. októberében teltház előtt debütált a Művészetek Palotájában, Nyugat-Európában pedig 2014. márciusában került a boltokba a berlini Traumton Records gondozásában. Az énekesnőnek korábban nagy sikerrel jelentek meg lemezei Japánban, így természetesen a Lifelover is kiadásra került a tokiói Whereabouts Records gondozásában.

A Lifelover-en hallható repertoárt közösen írták, a darabokra egyaránt jellemző a dalszerűség és a kreatív, improvizatív előadásmód. Mindkettejük számára izgalmas kihívást jelentett, hogy a puritán hangszerelés ellenére sokszínűvé, változatossá tegyék az anyagot. Az angol nyelvű, személyes ihletettségű szövegeket a korábbi lemezekhez hasonlóan itt is az énekesnő írta.

További információ az esemény hivatalos Facebook-oldalán található.

2015.11.10