A Garda-Benkő duó koncertje

A SzínHely Kultúrpincében

November 20-án, pénteken 20 órakor a Komédiás SzínHelyen (Komédiás Étterem, Czuczor Gergely u. 30.) a Garda-Benkő duó ad koncertet. A formáció 2007-ben alakult, azóta számos klub-koncert, fesztiválszereplés és külföldi turné áll mögöttük, a csapat Garda Zsuzsából (ének) és Benkő Zsoltból (gitár) áll.

Turnéztak többször is Csehországban, úgyszintén szerepeltek többször a paksi Gastroblues Fesztiválon és több hazai rendezvényen. 2011-ben lemezt készítettek, melyen saját magyar nyelvű dalok mellett feldolgozások is szerepeltek. Jelenleg a második lemez munkái zajlanak, melyen jazz-es és népzenei kapcsolatok is feltűnnek a blues mellett.

Garda Zsuzsa erős, de érzelmekkel fűtött hangja jól illik Benkő Zsolt dinamikus, helyenként virtuóz gitárjátékához. A dalokat sokszor formálják a maguk szájizére, spontán ötletekkel megtűzdelve. A műsorban Janis Joplin, Sharon Jones, Stevie Ray Vaughan, Jimmy Cliff, Aretha Franklin, Joan Osborn, Paul Rodgers és mások számai mellett a saját magyar nyelvű dalok is helyet kaptak. Energikus előadásmódjuk, változatos műsoruk sok kedvelőt szerzett nekik az évek alatt.

További információ az esemény hivatalos Facebook-oldalán található.

2015.11.10