Habana Social Club Orquesta Musica

Koncert Sopronban és Győrben

November 14-én, szombaton 15 és 19 órakor a Soproni Petőfi Színházban (Petőfi tér 1.), valamint november 21-én, szombaton 15 és 19 órakor a győri Vaskakas Művészeti Központban (Czuczor G. u. 17.) „Az igazi Kuba” címmel a Habana Social Club Orquesta Musica ad koncertet.

A Habana Social Club a kubai és a latin-amerikai sajtó szerint is méltó utódja a Buena Vista Social Clubnak, legalább annyi fülbemászó slágerrel, mint elődje. A Buena Vista Social Club 2014-ben az Adios Tour keretében búcsúztatta el a közönségét, melyet követően még inkább megnőtt a Habana Social Club népszerűsége. A több, mint fél évszázados múlttal rendelkező Habana Social Club alapító tagjai közül már páran eltávoztak az élők sorából, így a jelenleg 11 fős zenekar az évtizedek során többször megújult, fiatal virtuóz zenészek is csatlakoztak az idősebb tagok mellé.

Clemente Hechevarria és Rubén Gonzalez alapítók szerint: „A kubai nép életéhez, sorsához, emlékeihez egy-egy dal kötődik, amelyek a világ minden emberéhez szólnak, kivétel nélkül mindenki magáénak érezheti a mi bánatunkat és boldogságunkat. Ez a zenei örökség óriási alázatot és felelősséget kíván tőlünk, előadóktól.” A magyar koncertturné alatt, a különleges show nézőiként megtapasztalhatjuk a kubai életérzést: a Habana Social Club dalai mellett számos latin-amerikai világsláger akusztikus átdolgozását is meghallhatjuk. A zenei utazáson felcsendülnek a legnagyobb kubai slágerek: Flor palida, Chan-Chan, Bailando, Vivir Mi Vida, Che commandante, Guantanamera, Caballo viejo, Represent Cuba, vagy a Se que te amo, amit Ricky Martin is feldolgozott. A koncert minden korosztály számára páratlan zenei csemege, az autentikus díszlet, a kubai táncosok, a színes jelmezek, a havannai hétköznapok hangulatát felidéző vetítés is felejthetetlenné varázsolják az estét. (Győr+)

A jegyek a soproni koncertre 4.900,- ; 5.900,- ; illetve 6.900,- forintba, a győri koncertre pedig 5900,- ; 6900,- ; valamint 7900,- forintba kerülnek.

2015.11.04