Tititá

Ingyenes filmvetítés a Rómer Házban

November 5-én (csütörtökön) 17.00 órakor ingyenes filmvetítés lesz a Győri Esélyteremtési Iroda szervezésében. Az érdeklődők megnézhetik az Almási Tamás rendezte Tititá című 90 perces dokumentumfilmet.

Anti 18 éves cigány fiú, szenvedélye a gitározás. Az ország egyik távoli szegletében, romatelepen él. Váratlan lehetőség éri, amikor 60 fiatal társával együtt felvételt nyer a Snétberger Zenei Tehetség Központba, ahol tanulhat. A komfortos világ ígérte elvarázsolja a fiatalembert. Csodát remél. Azonban hamar kiderül, hogy hátránya hatalmas, még roma diáktársaihoz képest is. Nem ismeri a kottát, nincs támogató zenészcsalád a háttérben, nem szokott a rendszeres gyakorláshoz. Kérdés, hogy sikerül-e változtatnia sorsán.

Az érzékeny és szerethető fiú története tele van váratlan fordulatokkal. Anti őszintesége, sajátos humora pillanatok alatt magával ragadja a nézőt. Nem mellesleg bepillanthatunk a zenei tehetségközpont munkájába is. Nagyszerű zenei betétek és emlékezetes „tábori” pillanatok színezik az egészestés dokumentumfilmet.
2015.11.02