„Ki tartja ébren a csillagok tüzét”

Kortárs magyar költők a szeptemberi Hangraforgó Klubban

A nyári feltöltődés után szeptember 5-én újra találkozhattak a Hangraforgó együttessel az énekelt versek szerelmesei, amely a Hangraforgó Klub állandó helyszínén, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér klubjában adott hangulatos klubkoncertet „Ki tartja ébren a csillagok tüzét” címmel.

F. Sipos Bea és Faggyas László olyan kortárs magyar költőket szólaltattak meg, mint Oláh András, Gergely Ágnes, Serfőző Simon, a József Attila-díjas Varró Dani vagy a Kossuth- és József Attila-díjas Buda Ferenc.

 a kapcsolódó Youtube videó lejátszásaA kapcsolódó Youtube videó lejátszása.

Már megszoktuk, hogy minden Hangraforgó Klubban találkozhatunk vendégművészekkel; most is így történt. Szigeti Sugár Éva és Pécsi Marcell is az InternetVers Fesztivál révén került kapcsolatba Hangraforgóékkal. Éva hosszú ideig élt Ausztráliában, és ottani magyar költők verseit hozta magával, mint például Csepelyi Rudolf, Marcell pedig a fiatal költőnemzedékre koncentrált, mint például Kiss Judit Ágnes vagy Szabó Attila Henrik.

A Beától és Fagyitól megszokott színvonalú, jó hangulatú péntek délutáni zenélés minden érdeklődő számára kellemes élményt biztosított, mert amit szívből csinál az ember, az mindig magával ragadó. Csak így tovább Hangraforgó!

tmoni
Fotók: Molnár György
a Győri Fotóklub Egyesület tagja 

2014.09.08