Detektív játék Pincétől a padlásig

A Csornai Múzeumban

Október 29-én, csütörtökön két programmal is kapcsolódik a Csornai Múzeum (Szent István tér 34.) a Múzeumok őszi fesztiváljához. 10.30 és 16.30 között a 6-18 éves korosztályt Detektív játékra hívják, valamint ugyanebben az időintervallumban A pincétől a padlásig címmel barangolást szerveznek a csornai prépostság tudományos gyűjteményeibe.

A Detektív játékra 6-18 éves gyerekeket várnak, akik Csorna egyik legkülönösebb sorsú kincse után nyomoznak a kolostor vastag, titokzatos falai között, az északi prépostsági szárnyban (a múzeumban), hogy a talált töredékes nyomokból megoldják a várost majd’ 150 éve izgalomban tartó legendát: micsoda is valójában, és hol van a kincs, ami nincs.

A Pincétől a padlásig című programon Heiter Róbert Gottfried O.Praem atya vezetésével egy különleges hangulatú barangolásra hívják vendégeket, akik – most először – megtekinthetik a prépostság féltve őrzött gazdag tudományos gyűjteményeit (levéltár, könyvtár). A barangolás során megismerhetik a szerzetesrend kiemelkedő tudós férfiúinak életpályáit, és bepillanthatnak az eddig csak kutatók által tanulmányozott kézirataikba, feljegyzéseikbe, valamint az általuk is forrásként használt antik oklevelekbe, térképekbe. A csoportok a múzeumból 10.30-kor és 14.30-kor indulnak.

A részvétel mindkét programon ingyenes.

2015.10.21