Global Super 8 Day

Búgócsiga Akusztik Garden

Október 21-én szerdán, 20 órakor kezdődik a Global Super 8 Day a soproni Búgócsiga Akusztik Gardenben (Csengery u. 30-32.) a Final Cat Rövidfilm Klub keretében. A belépés díjtalan.

„A filmnek varázsa van. Hogyan másképp nevezhetnénk, amint egy tekergő cellulózszalag megörökíti számunkra a fontos momentumokat? Az állóképek sokaságát, melyek a vásznon megelevenedve életre kelnek. Mint annyi minden találmány, az évek során ez is fokozatosan fejlődött, módosult, ahogy az igények kívánták. A múlt század hatvanas éveinek közepén történt egy fontos változás: megszületett a super8 formátum. A hozzá való kis kézi kamerákkal szélesre tárta az ajtókat az amatőr filmezés előtt. Számtalan családi élményt rögzítettek általuk, megőrizve az utókornak az akkori világot. Az ilyen retro felvételeknek napjainkra nagy kultusza lett.

A film művészet is. Mert nem csak a saját életünk egy pillanatából vághatunk ki egy szeletet, de akár egy történetet is el tudunk mesélni vele. A bennünk élő érzéseket, hangulatokat át tudjuk formálni mozgóképpé és átadni a nézőknek, akikben mindez újabb víziókat kelthet. A Global Super 8 Day-t számtalan helyen ünneplik idén az egész világon. A super8 film immár 50 éves történetének alkalmából elhoztuk nektek a szegedi Super 8mm Festival legjobb anyagait az elmúlt évek díjazottjaitól!

De ez az októberi nap nem csak ezért lesz különleges: Dr. Kárpáti György segítségével felállítunk egy valódi filmvetítőgépet, és soproni vonatkozású archív felvételeket is bemutatunk rajta!”

További információ: https://www.facebook.com/events/1681226368775738/

2015.10.15