Herczegi ecsetvonások

Kiállítás a soproni színházban

Herczeg Anikó képzőművész Ecsetvonások című kiállítása nyílt meg a soproni teátrumban (Petőfi tér 1.) Örkény István Macskajáték című bemutató előadásának szünetében, október 10-én (szombaton). A tárlat - melyet Füzi Edit, a Soproni Képzőművészeti Társaság titkára nyitott meg -, október 25-ig látogatható.

A leghűségesebb városban élő alkotó így vallott magáról: "azért kezdtem festeni, mert meg akartam őrizni a számomra felejthetetlen pillanatokat, megőrizni a mindennapjainkban velünk történő kicsi vagy nagy csodáknak örömét. A képek, az alkotások pedig emlékeztetnek. Önálló kiállítást rendezni, sok képpel igazán megmutatkozni, számomra nem egyszerű dolog. Soha nem akartam senkire hasonlítani. Nincsenek úgynevezett példaképeim. Tudom, hogy a bennem élő kép nem hűen olyan, mint ahogyan azt a valóságban látni lehet. Sok esetben csak a saját örömömet, a bennem megszülető nyugalmat, harmóniát, szépséget akarom megfesteni a kiválasztott témában. "
Füzi Edit megnyitójában azt hangsúlyozta: akármilyen sötét színeket, markáns kékeket, zöldeket esetleg feketét is alkalmaz az alkotó, a képek mégis izzanak, és fényt árasztanak. Mesélnek, üzenetet közvetítenek. Tolmácsolják egy sokoldalú, alkotó ember igazi bölcsességét, amellyel szemléli, befogadja és elfogadja világunkat.
2015.10.11