Örkény István: Macskajáték

Premier Sopronban

Október 10-én (szombaton) 19 órakor a Soproni Petőfi Színházban (Sopron, Petőfi tér 1.) Örkény István Macskajáték című tragikomédiájának bemutatóját láthatják. Az előadást rendezte: Szitás Barbara. Bérletes előadás, jegyek korlátozott számban 3500/4000,-Ft-os áron vásárolhatók.

„Mindnyájan akarunk egymástól valamit. Csak az öregektől nem akar már senki semmit. De ha az öregek akarnak egymástól valamit, azon mi nevetünk.” Ezt mondja Örkény István az egyik legnépszerűbb, legtöbbet játszott művéről, a Macskajátékról, amelyben karakteres választ is ad arra a kérdésre, hogy meddig van joga az embernek a szerelemre. A játék igazi szerelmi háromszög – csupán abban különbözik a szokásostól, hogy szereplői nem tizen-, nem is huszon-, hanem hatvan-egynéhány évesek.
Örkény, az egyperces novellák nagymestere e darabjával is bizonyítja, hogy drámaíróként kiemelt helye van a magyar színházi szerzők sorában. S ahogy egyperceseiben, itt is mély gondolatiság és emberség bújik meg szelíd, ironikus-groteszk humora mögött.

2015.09.30