Helka - a Balaton tündére

A veszprémi Kabóca Bábszínház előadása

Szeptember 2-án 14 órakor a veszprémi Kabóca Bábszínház vendégszerepel a Győrújbaráti Művelődési Házban (Liszt Ferenc út 9-11.). Nyulász Péter író és Nyitrai László zeneszerző Helka - a Balaton tündére című darabját Székely Andrea rendezésében láthatják az érdeklődők.

A Soktornyú Kastély népe ünnepre készül: Helka hercegkisasszony hamarosan hivatalosan is trónörökössé válik. Ám hősünk unja a felhajtást, elszökik inkább a tiltott rengetegbe szamócázni. Mindeközben a Burok-völgy barlangok szaggatta szurdokában sötét lelkű teremtmények gyülekeznek, hogy a kegyetlen Bora vezetésével feldúlják a Balaton békéjét, és bosszút álljanak a hercegi páron. Az egyetlen remény Kamor, a Bakony varázslója... A kalandos történet a Balaton és a Bakony ismert és ismerős helyszínein elevenedik meg bábokkal, egy különleges vízi színpadon, amelyhez a megoldási ötleteket a több száz éves vietnámi vízi bábszínház technikája adja. Valós és képzeletbeli helyek és lények tűnnek fel az előadásban, a mesevilág összefonódik a balatoni és bakonyi természeti kincsekkel, földrajzi helyekkel, legendákkal.

Stáblista: Gyarmathy Ágnes -  tervező, Érsek-Csanádi Gyöngyi -  színész, Baranyai Anita -  színész, Fige Tamás -  színész, Futó Ákos -  színész, Jakab Ádám -  színész, Lovászi Edina -  színész, Mákszem Lenke -  színész, Sőregi Melinda -  dramaturg, Szalai József -  szcenika. Zsida Ágnes -  rendezőasszisztens.

2014.09.01