A Magyar Népmese Napja Sopronban

Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ

A Magyar Népmese Napja (szeptember 30., benedek Elek születésnapj) alkalmából szeptember 27-én (vasárnap) rendez programokat a Pro Kultúra Sopron a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban (Liszt Ferenc u. 1.). Kisebbek és nagyobbak egyaránt találhatnak maguknak szórakozást e jeles napon.

15.30-kor, a Liszt-központ 2. emeletén kezdődnek a programok: a legkisebbeket színes párnákkal, játékokkal berendezett hempergő, a nagyobbacskákat kézműves foglalkozások várják. A Felhőtáncoló Kreatív Műhely irányításával a magyar népmesék jellegzetes figuráit, vagy akár huszár bajszot is készíthetnek a gyerekek.

A Magyar Mese Napja vendégei lesznek a Madzag Bábegyüttes tagjai, akikkel a 8. Soproni Tündérfesztiválon is találkozhattak már a gyerekek. Jó idő esetén 16 órától gólyalábas produkcióval népesítik be a Liszt-teraszt, 16.30-tól pedig a méltán világhírű magyar népi hőst: Vitéz Lászlót keltik életre a Liszt-teremben. A Vitéz László és a csodamalom című bábelőadáson ismét az ördöggel küzd meg a piros ruhás, nyers humorú mesehős…

A bábelőadás kivételével a programok ingyenesek. További információ: www.prokultura.hu

2015.09.21