Nyitott Templomok Napja

2015. szeptember 19.

Az Ars Sacra Alapítvány 2008-ban alakult, hogy a művészetek segítségével megszólítsa a különböző vallású, világnézetű embereket. A szervezők a Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódva rendezik meg évente az Ars Sacra Fesztivált és azon belül a Nyitott Templomok Napját (2015. szeptember 19.). 

Megyei rendezvények:
Győrben szeptember 19-én (szombaton) 15 órakor a gyárvárosi templom (Győr, Mátyás tér.) építészeti értékeivel ismerkedhetnek meg. A plakáton lévő információk egy része változott. Korai modern templomépítészet Győrben - a Jézus Szíve Templom és a kiskúti Szűz Mária kápolna címmel Dimény Gábor építész tart előadást.
Mosonmagyaróváron szeptember 19-én (szombaton) 17.45-kor a Nepomuki Szent János Plébániatemplomot ismerteti Kapui Jenő címzetes kanonok.
Pannonhalmán szeptember 19-én (szombaton) 15 órakor kezdődik a Közösség a hegyen - Közösségeink a hegy lábánál című programsorozat, ahol is Pannonhalma város plébániai közösségei mutatkoznak be – változó helyszíneken.
Sopronban s
zeptember 19-én (szombaton) 9-17 óra között a romos állapotában is látványos papréti zsinagóga ingyenes megtekintésére lesz mód. 18 órai kezdettel pedig a Szent György templomban az ifjú orgonista, Tóth-Vajna Zsombor ad hangversenyt.
Sopronkövesden szeptember 19-én (szombaton) 17.30-kor a Kisboldogasszony római katolikus templomban zenés estét tartanak.

A programokon való részvétel díjtalan. A rendezvények teljes adatbázisa és további információk az Ars Sacra honlapján.

 

2015.09.09