1671

Horváth László a Kojotban

Soproni színésszel is forgat Kostyál Márk

Horváth László, a Soproni Petőfi Színház színésze szerepel a most készülő Kojot című nagyjátékfilmben. Az alkotást a reklámfilmesként ismertté vált Kostyál Márk rendezi első nagyjátékfilmjeként, mégpedig szinte csak határon túli színészek főszereplésével.

A szinopszis szerint a Kojot című film nagyvárosi élettől feszült főszereplője egy váratlan örökség folytán egy dunántúli kis faluban kezd új életet, ahol telekspekulációs ügybe keveredik, és kénytelen harcba szállni a vidék kiskirályával. A forgatókönyvet, mely a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával készült, Kostyál Márk ötletéből Lengyel Balázs, Lovas Balázs és a rendező közösen jegyzi.

A filmet idén nyáron kezdték el forgatni, és egy válogatás, valamint próbafelvétel után került a szereplők közé Horváth László, aki egy örömapát alakít a filmben. A neve Szmöre.

„Nagy élmény volt számomra a forgatás Gyermelyen. Hihetetlen profi a filmes csapat, a rendező Kostyál Márk pedig olyan tehetséges, hogy szerintem sokat hallunk még róla. Érdekes volt azt látni tőle, hogy nemcsak irányította a stábot, hanem maga is felvette a jeleneteket. Összesen két napot forgattam, egy lakodalmi jelenetben leszek benne, amelynek az a vége, hogy megvernek. Az akciót nemzetközi produkciókban is résztvevő kaszkadőrök segítségével gyakoroltuk be. Ők szerepeltek már a Herkules című filmben, és benne lesznek a most készülő Ben Húrban is.

Többször elpróbáltuk a rúgásokat, ütéseket, eséseket, keményen megdolgoztattak, hogy biztonságos, de élethű legyen a verekedés. Bocsárszky Attila volt a partnerem ebben a jelenetben, de benne lesz a filmben Kovács Frigyes is, vele Sopronban Az üvegcipő és az Elveszett levél című előadásokban játszottunk együtt” – mondta Horváth László, aki ősszel A bábjátékos című rockopera stábjával kezd el próbálni a Soproni Petőfi Színházban.

Varga Róbert
Fotó: Piti Marcell

2015.08.17