A Barokk Esküvő képekben

Szabó Béla képriportja

A vőlegény és menyasszony, Bartók Gertrud és Zsigmond Péter a barokk kort idéző ceremónián több ezer ember előtt fogadott egymásnak örök hűséget augusztus 8-án a 2015-ös Barokk Esküvő látványos és sokrétű programsorozatának egyik – számukra legalábbis mindenképpen – legfontosabb momentumaként.

Az augusztus 7-9-i hétvégén volt jelmezes felvonulás, barokk kirakatverseny, koncertek, szerenád a menyasszonynak, barokk séták, toronyzene, bejárás a rémségek pincéjébe, barokk táncok, zenés mesejáték, kézműves foglalkozások, barokk performance, színielőadások, fodrászverseny, „Bolond Esküvő” a Barokk Esküvő ceremóniájának paródiájára, gólyalábas jelmezesek, örömzene a XVIII. századból, táncos mulatság, különböző gyermekprogramok, történelmi előadás.

Szokás szerint idén is a historikus hangulat köré szervezett kavalkád nyüzsgésének közepébe vetette magát Szabó Béla Efiap fotóművész, hogy elkapja nemcsak azokat a pillanatokat, amelyek megismételhetetlenek, hanem egyszersmind képekbe merevítvén fesse meg a Barokk Esküvő átfogó atmoszféráját.

2015.08.12