XXII. Barokk Esküvő Győrben

Képriport

Az augusztus 8-10-i hétvégén került sor idén a XXII. Barokk Esküvő rendezvényeire Győr belvárosának utcáin és terein. A rendkívül látványos, jelmezes felvonulással, szerenáddal, kézművesekkel, táncosokkal, változatos zenékkel és gyerekprogramokkal zajlott esemény pompázatos kormegidézésének csúcspontja a hagyományokhoz hűen egy barokk esküvő volt valódi vőlegénnyel és menyasszonnyal.

Győr barokk város, és ez a különleges stílusjegy nemcsak történelmében, építészetében, hangulatában mutatkozik meg, hanem a kulturális élet számos területén, s a város programjai és fesztiváljai is magukban hordozzák ezt az életérzést. Ezt bizonyítandó, igazi időutazás részese lehetett, aki az augusztus 8-10-i hétvégén a Győri belvárosban töltötte a szabadidejét. Egyrészt a XXII. Barokk Esküvő csodálatos díszletei adtak a rendezvénynek rangot és látványosságot, másrészt pedig egyedülálló élményt nyújtottak annak az ifjú párnak, akik a pompa közepette kötöttek házasságot. A város terein és utcáin barokk jelmezes felvonulások, pantomimesek és zenészek gondoskodtak a vidám hangulatról, az esti programok mellett napközben koncertek, vásári komédiák, színházi előadások és természetesen sok-sok gyerekprogram kínált kikapcsolódást minden érdeklődőnek.

Barokk Esküvő három napos programjai alatt szinte esküvői lázban égett a város, az ifjú pár és a násznép barokk ruhákban ünnepeltek, és hagyományos barokk esküvői lakodalmat ültek. Egyedülálló látványosságot kínált a Barokk Varázsa rendezvénysorozat is, ahol a történelmi belváros épületei valóságos díszletet nyújtottak a jelmezesek színes kavalkádjának, amely aztán a már említett esküvő színpompás ceremóniájában csúcsosodott ki, ahol a barokk vőlegény, Varga Róbert és a barokk menyasszony, Varga Eszter több ezer ember előtt fogadott egymásnak örök hűséget.

A nyári barokk hétvégét hagyományőrző vásárosok és sok-sok korhű program koronázta meg jelmezes felvonulással, koncertekkel, kézműves vásárral, vidám gyermekprogramokkal. Aki pedig minderről lemaradt, képösszeállításunkban most belepillanthat a Győri Nyár egyik leglátványosabb rendezvényébe.


Fotók: Szabó Béla

2014.08.18