Pannonhalmi Gyógynövényhét 2015

A Főapátság Gyógynövénykertjében és az Apátsági Múzeumban

Augusztus 15. és 20. között a Pannonhalmi Bencés Apátságban Gyógynövényhétre kerül sor. A programok két helyszínen zajlanak: a Főapátság Gyógynövénykertjében és az Apátsági Múzeumban. „…borsmenta, citromfű, kakukkfű, levendula, zsálya…” – minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A rendezvény során a gyógy- és fűszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztő és kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket, a múzeum melletti PAUSA Apátsági Kávéházban gyógynövényes fagylaltok, sütemények, frissítők fogyaszthatóak. A múzeumban megtudhatják, hogyan készül a Mixtura Caroli aromatica; a kertben gyógynövényes koszorút, csokrot készíthetnek, mely nem csak dísze és illata lehet a lakásnak, hanem gyógyító erőt, sőt áldást is visel, ha Nagyboldogasszony napján kötik, és megáldatják az esti Gyógynövényáldáson!

A gyógynövényhét programjait augusztus 15-én és 16-án kézműves vásár színesíti, ahol bemutatkoznak magyar világörökségi helyszínek is, az egyes napok részletes programjai ezen a linknek olvashatók.

2015.08.05