Visegrádi Néptáncgála

Kapuvár

Július 25-én, szombaton, 16 órakor Visegrádi Néptáncgála lesz Kapuváron, a Bem utcai sportpályán. Négy nemzet néptáncosai találkoznak a Szent Anna napi búcsúi hétvégén, a közönséggel. A színes hagyományőrző forgatagot Kapuvár szervezte a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával.

A színpadon a rábaközi kisváros lengyel, cseh és szlovákiai magyar partnervárosainak együttese mutatkozik be. A lengyelországi Debicát az "Igloopolanie" Néptánccsoport képviseli. Csehországból, Jesenikből a morva hagyományokat őrző Markovice együttes érkezik. A mai Szlovákiát a nagymegyeri Megyer Táncegyüttes reprezentálja, akik a szlovákiai magyar hagyományos tánc - és zenei kultúra színpadra állításának mesterei.

A házigazda Kapuvári Néptáncegyüttes táncosai és vendégeik július 25-én, szombaton 16 órakor a búcsúi rendezvények kulturális műsoraként lépnek színpadra. A fellépéseket követően a résztvevő együttesekkel közös táncházat szerveztek a közönség részére 18 órától, tehát bárki megtanulhatja a debicai lengyel, vagy jeseniki morva táncokat.

A rendezvények ingyenesek.

A kép a http://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével itt található.

 

2015.07.17