Majoroki Fesztivál

Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár Majorok városrésze kiemelt rendezvénye, a Majoroki Fesztivál idén július 11-én (szombaton) délelőtt 8 órától várja vendégeit a Majoroki Óvodában (Béke u. 46.). A Majoroki Fesztivál 10 éves, a Majoroki Kör Egyesület 20 éves, a Majoroki Nyugdíjas Klub pedig 45 éves évfordulóját ünnepli.

Az idei  Majoroki Fesztivál 8 órakor kezdőik főzőversennyel, melyen helybéli lakosok csapatai az önkormányzati és a nemzetiségi önkormányzatok csapataival mérik össze főző tudományukat. Miután az ízeket, tálalást, összhatást a szakmai zsűri elbírálja, a résztvevő csapatok mindegyikét díjazzák, s a kilátogató szépszámú vendégsereg az elkészült ételeket megkóstolhatja. A délelőtt a gyermekeknek szóló rendezvényekkel, táncos-zenés programokkal telik. Sakkverseny, fafaragás, gyermek rajzverseny, gyöngyfűzés és sok élmény várja a kicsiket. ,,Délebédhez szól a nóta" címmel régi örökzöld és ismert nótákat, népdalokat, slágereket hallgathat a közönség.

A tartalmas és színvonalas programok négy órától folytatódnak: a városrészi Ujhelyi-iskola táncos növendékei, a Majoroki nyugdíjas klub művészeti csoportja, a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok  Egyesülete tánc csoportja, a Mosonmagyaróvári Gazdász néptánc csoport műsora lesz látható a színpadon. A  MOFÉM Fúvószenekar lép fel, majd a levéli Német Nemzetiségi Önkormányzat harmonikásai adnak műsort. A harmonika csoport az ausztriai testvér településükkel együtt érkezik rendezvényünkre. Sváb harmonika dallamokat adnak elő népi viseletben, ezzel is jelezve hagyományőrzésük fontosságát. Este nyolc órától utcabáli forgatag veszi kezdetét neves sztár vendégeinkkel és zenei felelősünkkel DJ Mityó-val, aki Majorok szülötte is.

2015.07.03