Pannonhalmi Gyógynövényhét


Augusztus 15. és 20. között tartják a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertjében a Gyógynövényhetet. A hét során a gyógy- és fűszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztő és kézműves foglalkozásokkal várják a vendégeket, a Gyógynövényházban kialakításra került teázóban pedig gyógynövény szörpök és teák kóstolhatók. Augusztus 16-án és 17-én szeretettel várják a látogatókat az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Kolostori termékek vására és magyar világörökségek utcájára,ahol kézműves termékek mellett bemutatkoznak magyar világörökségi helyszínek is. 

 

Program:

Augusztus 15-20. között naponta:

11 és 16 óra között önállóan megtekinthető a Gyógynövénykert, a Levendula-lepárló műhely és a Gyógynövényház

11.00 és 13.00 óra Gyógynövénykerti vezetés, mely középpontjában az öt legfontosabb pannonhalmi gyógynövény: a levendula, a zsálya, a citromfű, a kakukkfű és a borsmenta áll. A tárlatvezetés után kézműves foglalkozásra nyílik lehetőség.

Augusztus 15.

17.00 óra - Gyógynövényáldás: a foglalkozások alatt készített csokrok, koszorúk, illetve a Vendégek által otthonról hozott gyógynövények megáldása.

19.00 óra - Nagyboldogasszony-napi ünnepi vesperás a Bazilikában

Augusztus 16-17.

Kolostori termékek vására és magyar világörökségek utcája. A kétnapos programon bemutatkoznak többek között a ciszterci nővérek, a bakonybéli és a pannonhalmi bencések, valamint Tokaj, Hortobágy és a Fertő-Hanság Nemzeti Park. A Gyógynövényházban minden vásárláshoz tombolaszelvényt kapnak a látogatók, mely az adott napra érvényes. Mindkét nap 14.30 órakor kerül sor a húzásra. A nyeremények a vásár résztvevői által árusított termékek közül kerülnek ki. A monostori vásár mindkét nap 10.00 és 18.00 óra között látogatható.

Augusztus 20.

18 órakor a Hárompatak zenekar ingyenes népzenei koncertje a Gyógynövénykertben.

2014.08.10